Lyd og støj i St. Taffelbay

Vores ejendom er fra først i 1950'erne. Etageadskillelserne (og nogle mure under vinduerne) er af beton, og trappegangene har terrazzo-belægning. Det giver tilsammen rigtig gode muligheder for, at lyd flytter sig imellem lejlighederne!
Alle opgange har omkring 2015 fået lydisolerende loftsplader op under trappe-repos'erne, og det har hjulpet meget til at dæmpe lyden af trin på trappen. Men hoveddørene til lejlighederne er ikke lydtætte.
Derfor kan det høres, når man går i opgangen.

Vi skal alle have lov at udfolde os i vores hjem.
Men du skal vide, at lyden forplanter sig meget nemt i ejendommen. Så når du støvsuger, er der flere naboer der kan høre det, og det samme gælder, når du smider affald i skakten, hvis du hører høj musik eller hvis din vaskemaskine ikke står plant og derfor larmer ved centrifugeringen.

Vores opgangsdøre har det med enten at smække hårdt i eller ikke at lukke rigtigt.
Det er noget nær umuligt at justere dørpumperne til at lukke stille i, fordi pumpe-/olietrykket ændrer sig afhængig af temperaturen. Blæsevejr har også betydning for, hvordan døren lukker.
Derfor er det en god idé at holde i døren, så den lukker stille (og lukker helt).

I husorden har vi særlige regler om, hvornår på dagen man må bruge boremaskiner o.lign. - denne side har blot til formål at gøre alle opmærksom på, at ejendommens lydisolering er af ældre standard.